Konfirmasjonens sakrament

joshua-earle-l6juNKOlzvs-unsplash.jpg
Bilde:  Joshua Earle i Unsplash

Er du katolikk og skal opp i 9. klasse?

Da kan du bli konfirmert i Den katolske kirke våren 2025!

Mariakirken ønsker deg velkommen til undervisningen, som starter i september 2024.

Her blir du bedre kjent med den katolske troen og hvordan du lever som kristen.

I tillegg får du muligheten å treffe andre katolske ungdommer på din alder.

Informasjon til foreldre

UNDERVISNINGEN finner vanligvis sted på en fast hverdag annen hver uke fra kl. 17:00 til 19:00.

Det inkludert feiring av messen, som er en del av undervisningen. Foreldrene bør delta i messen (kl. 18:30) og sørge for at konfirmantkandidatene får gå i messen på søndager.

For å motta Konfirmasjonens sakramentet, forutsettes at man har deltatt i undervisningen, inklusive messen, gjennom hele året og helst også gjennom 8. klasse.

Påmeldingen åpner i august og skjer kun elektronisk - påmeldingslenken kommer nedenfor. Dersom du trenger hjelp med registreringen, ikke nøl å ta kontakt med menighetskontoret. OBS: Etter påmeldingen vil kommunikasjon og oppdateringer bli sendt til den e-posten du oppgav i registreringen.

MØTE FOR FORELDRE OG KONFIRMANTER:  Vi inviterer foreldre og konfirmanter til et informasjonsmøte i september 2024.  Både foreldre og ungdom må være  til stede på dette møtet.

DÅPSATTEST:  Dersom ungdommen ikke ble døpt i vår menighet, må det sendes en kopi av dåpsattesten til stabekk@katolsk.no, sammen med dåpsmenighetens oppdaterte postadresse.

Fristen er i desember.

Har ikke ungdommen din mottatt førstekommunion?

Dersom ungdommen ikke har fått førstekommunion, må dette opplyses om i påmeldingen. Vi finner en løsning på det i god tid før konfirmasjonen.

UNDERVISNINGSDAGENE:

Datoene for undervisningsdagene vil bli lagt ut her.

​Det vil bli arrangert en obligatorisk samlingsdag (mini-leir uten overnatting) i november. Konfirmantkandidatene forventes også å delta på en søndag i advent og en i fastetiden.

KONFIRMASJONSMESSEN

Vanligvis meddeler biskopen konfirmasjonens sakrament i mai eller juni. Vi har pleid å leie Jar kirke, for

å slippe å begrense antall gjester per konfirmant. Før dette vil alle få skrifte og være med på en

øvelse (i Mariakirken).

Konfirmantene må ha en fadder ved konfirmasjonen. Det kan være fadderen fra dåpen, men må ikke være det. Vedkommende må være katolsk konfirmert.

Konfirmantene kan ta et konfirmasjonsnavn, gjerne navnet på en helgen som

ungdommen har et forhold til eller synes er et godt eksempel. Senere kan hun

eller han velge å registrere navnet i folkeregisteret, men det er ikke nødvendig.

VIKTIG: Foreldrene, og gjerne flere i familien, skal være med i undervisnings-

messene. Det er godt for ungdommene å se foreldrenes glede ved å gå i kirken.

Ungdommene lærer om katolsk tro i undervisningen, men trenger også

foreldreness eksempel og oppmuntring! Likeledes er deltagelsen i søndags-

messer helt vesentlig.

Som et bidrag til undervisningen ber vi om kr. 650.- pr. familie. Summen inkluderer mini-leiren og evt. yngre søskens katekese i Mariakirken. Vennligst betal med Vipps til nr. 562154 eller overfør til menighetens konto nr. 3000.39.56365. Merk betalingen med "katekese" og ungdommens navn og klassetrinn (eks. katekese Frida Frosk, 9. klasse).

Anbefalt bøker & apper: YOUCAT konfirmant bok  &  YOUCAT Daily App

ilragazzoconmoltafede-156347835847-catho